Vakantie in Umbrië: de streek

Umbrië is een lappendeken van olijfgaarden, akkertjes, wijnranken en kastanjebossen. Het vruchtbare landschap leent zich uitstekend voor het verbouwen van olijven, wijn en fruit. Kenmerkend voor Umbrië zijn de prachtige middeleeuwse op heuvels gebouwde stadjes die je al van verre ziet liggen. Mooie voorbeelden hievan zijn Todi en Spello. Net buiten de stadjes liggen prachtige authentieke agriturismo's waar het boerenleven nog hoogtij viert.

De belangrijkste steden zijn de hoofdstad Perugia en bedevaartsoord Assisi. Perugia ligt centraal in Umbrië en is daardoor uitmate geschikt als uitgangspunt om de streek te ontdekken. Andere hoogtepunten van Umbrië zijn de oude stadjes Gubbio, Spoleto en Orvieto. Gubbio is uit grijze kalksteen opgetrokken en aangeplakt tegen de Monte Ingino. Het Palazzo dei Consoli (stadhuis) herbergt de belangrijke Tavole Iguvine - heilige teksten uit de Italiaanse oudheid. Gubbio ligt in een schitterend deel van Umbrië: het heuvel- tot bergachtige noorden richting de Apennijnen. Eveneens heel fraai is het in het uiterste zuidoosten gelegen nationale park Monte Sibilinni. De uitgestrekte Piano Grande met heuvels in alle tinten groen, de bijzonder flora en fauna en truffelstad Norcai zijn de moeite waard. 

Het landschap in het zuidwesten rondom Orvieto wordt gekenmerkt door wijnbouw. De wijnranken doen het goed op de vulkanische gronden en met name de witte wijn geniet wereldfaam. Orvieto is een van de oudste steden van Umbrië, de historie gaat terug tot de Etrusken in de 8e eeuw voor Chr. De Duomo uit 1290 met unieke fresco's uit de Renaissance van onder meer Luca Signorello en portretten van Dante is een van de mooiste van Italië. 

Genieten van gastvrijheid met authentieke vakantieaccommodaties in Umbrië, Italië met MAS Authentieke Vakanties.
Umbrië
Vakantie in Italië-Umbrië: Assisië
Vakantie in Italië
Vakantie in Italië-Marche

Vakantie Umbrië

Streek
Cultuur
Steden
Bezienswaardigheden
Eten & Drinken

Gerechten uit Umbrië

Gerechten

Vakantieaccommodaties in Umbrië

onze prachtige agriturismo's

Vakantie in Umbrië, Italië. Heerlijk genieten van landelijk Umbrië en de zon van Italië! Genieten van Gastvrijheid met de agriturismo's en vakantieaccommodaties van MAS Authentieke Vakanties in Umbrië!

MAS Authentieke Vakanties - prachtige vakantie-accommodaties in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal - gastvrije en kindvriendelijke agriturismo’s, villa's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, massen, finca’s, domaines, gîtes en quintas in Zuid-Europa - MAS vakantieadressen in Frankrijk, Italië, Spanje, en Portugal.