Vakantie in Umbrië: de steden

Hoofdstad Pergugia is een prettige stad met enige stedelijke allure. Het is een rustige studentenstad met twee universiteiten. U kunt hier prima eten, winkelen en uitgaan. De meest imposante bouwwerken zijn de dom, de Fontana Maggiore (een complex staaltje hydraulica uit de 13e eeuw) en het Palazzo dei Priori; allemaal gelegen rond het centrale Piazza IV Novembre.

In Assisi, de vroomste stad van Umbrië, staat het leven in het teken van religie en toerisme. De kerken zijn hier niet op twee handen te tellen. De belangrijkste zijn de Basilica di San Francesco en de roze-witte Basilica di Santa Chiara. Eerste is gewijd aan Franciscus van Assisi, een van de grote westerse heiligen en stichter van de orde der franciscanen. De tweede is gewijd aan de heilige Chiara - Clara - een tijdgenote die de vrouwenorde der clarissen oprichtte. Naast kunstschatten herbergen de kerken in de cryptes hun beider lichamen. De plaatselijke toeristenbureaus beschikken over kaarten waarmee u de voettocht (of een deel ervan) van Franciscus van Assisi naar Gubbio kunt overdoen. Pasen en de maand mei zijn de perioden van heilige rituelen en festivals.

Een van de allermooiste voorbeelden van de heuvelsteden waarom Umbrië zo beroemd is, is Todi. Todi is magnifiek gelegen op een bergtop en al van verre te zien. De belangrijkste trekpleister zijn het Piazza del Popolo en de Santa Maria della Consolazione. De eerste, een middeleeuws plein, wordt begrensd door het Palazzo del Popolo uit de 13e eeuw. Vlakbij ligt de 12e eeuwse Duomo die beschikt over een geweldig glas-in-lood rozetraam waarin talloze hoofdjes van cherubijntjes zijn verwerkt. 'Kinderkopjes' zegt de pater; kinderen zijn immers ook engeltjes. De imposante en niet te missen Santa Maria-kerk is een hoogstandje uit de Italiaanse Renaissance en staat net buiten de oude stadsmuren.

Dichtbij Assisi aan de voet van de Monte Subasio ligt Spello. Spello is minder druk dan Assisi maar zeker net zo mooi. De ligging tegen de berg aan zorgt voor een prachtig uitzicht over de Tiber-vallei tot aan Perugia en Spoleto toe. De stad herbergt veel kerken met de bijbehorende fresco's en relikwieën. Ga hier vooral gewoon wandelen om de sfeer te proeven maar hou rekening met de flinke hoogteverschillen.

 

 

 

Genieten van gastvrijheid met authentieke vakantieaccommodaties in Umbrië, Italië met MAS Authentieke Vakanties.
Perugia: vakantie in Umbrië
Todi: vakantie in Umbrië

Vakantie Umbrië

Streek
Cultuur
Steden
Bezienswaardigheden
Eten & Drinken

Gerechten uit Umbrië

Gerechten

Vakantieaccommodaties in Umbrië

onze prachtige agriturismo's

Vakantie in Umbrië, Italië. Heerlijk genieten van landelijk Umbrië en de zon van Italië! Genieten van Gastvrijheid met de agriturismo's en vakantieaccommodaties van MAS Authentieke Vakanties in Umbrië!

MAS Authentieke Vakanties - prachtige vakantie-accommodaties in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal - gastvrije en kindvriendelijke agriturismo’s, villa's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, massen, finca’s, domaines, gîtes en quintas in Zuid-Europa - MAS vakantieadressen in Frankrijk, Italië, Spanje, en Portugal.