Vakantie in Umbrië: cultuur

Spello is het kloppend hart van cultureel Umbrië. De bruggen die over de smalle straten de huizen met elkaar verbinden zijn uniek. Hier worden voortdurend antiekmarkten gehouden. Ieder per jaar - eind juni - vindt in Spoleto het vermaarde Festival dei Due Mondi (sinds 1958) plaats. Het festival trekt bezoekers van over de hele wereld en staat geheel in het teken van dans, muziek, theater en beeldende kunst.

Het stadje Deruta staat bekend om haar keramiek. Ambachtslieden en kunstenaars verkopen hier hun producten in een eigen zaak of het wordt naar winkels gebracht die een groter assortiment voeren. Verwacht ondanks het grote aanbod geen koopjes. Kermamiek uit Deruta is een topproduct en de prijs is er ook naar. De inspiratie voor de motieven op het keramiek wordt vaak gevonden in de natuur: fruit, bloemen en dieren sieren vaak de potten en grote schalen. 

Genieten van gastvrijheid met authentieke vakantieaccommodaties in Umbrië, Italië met MAS Authentieke Vakanties.
Cultuur in Spello (Umbrië)
Keramiek uit Deruta
Bloemtekeningen in Spello (Umbrië)

Vakantie Umbrië

Streek
Cultuur
Steden
Bezienswaardigheden
Eten & Drinken

Gerechten uit Umbrië

Gerechten

Vakantieaccommodaties in Umbrië

onze prachtige agriturismo's

Vakantie in Umbrië, Italië. Heerlijk genieten van landelijk Umbrië en de zon van Italië! Genieten van Gastvrijheid met de agriturismo's en vakantieaccommodaties van MAS Authentieke Vakanties in Umbrië!

MAS Authentieke Vakanties - prachtige vakantie-accommodaties in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal - gastvrije en kindvriendelijke agriturismo’s, villa's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, massen, finca’s, domaines, gîtes en quintas in Zuid-Europa - MAS vakantieadressen in Frankrijk, Italië, Spanje, en Portugal.