Vakantie in Marche: de steden

Urbino
Gelegen in het Noordelijk deel van Marche. Urbino is een van de belangrijkste steden van deze regio met betrekking tot architectuur en kunst en is naast Florence, bakermat van de Renaissance. Er zijn prachtige museums en historische gebouwen. Het historische centrum staat op de lijst van de Unesco Werelderfgoed, volkomen terecht.

Senigallia
Van ander karakter is Senigallia. Het is een van de belangrijkere badplaatsen van de Adriatische kust. Het was de eerste vestiging van het jonge Romeinse Rijk aan de Adriatische kust.
Vooral in de zomermaanden tot diep in de avond zeer levendig en gezellig om op een terras te vertoeven. Het aanbod in muziek, theater en dans (in de open lucht) is groot.

Fabriano
Van oorsprong uit de vroege middeleeuwen. Heeft met name voor de boekdrukkunst een belangrijke bijdrage geleverd omdat in Fabriano al vroeg hoog kwaliteitspapier werd gemaakt. Ook papier met watermerk is daar uitgevonden. Het is de op drie na grootste stad van Marche.

Corinaldo
Een kleine versterkte stad met een van de best bewaarde verdedigingsmuren van De Marken. Smalle straatjes met veel trappen en prachtige gezichtspunten. Een bezoek waardig!

Corinaldo in De Marken
Genieten van gastvrijheid met authentieke vakantieaccommodaties in Le Marche (De Marken, Italië) met MAS Authentieke Vakanties.
Uitzicht op Urbino
Penelope van Senigallia, Le Marche: symbool van de liefde.
Fabriano, vakantie in De Marken

Vakantie Marche

Streek
Cultuur
Steden
Bezienswaardigheden
Eten & Drinken

Gerechten uit Marche

Gerechten

Vakantie in Marche, Italië. Heerlijk genieten van landelijk Marche en de zon van Italië! Genieten van Gastvrijheid met de agriturismo's en vakantieaccommodaties van MAS Authentieke Vakanties in Marche!

MAS Authentieke Vakanties - prachtige vakantie-accommodaties in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal - gastvrije en kindvriendelijke agriturismo’s, villa's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, massen, finca’s, domaines, gîtes en quintas in Zuid-Europa - MAS vakantieadressen in Frankrijk, Italië, Spanje, en Portugal.