Vakantie in Italië: de streek Toscane

Reis naar Toscane

Afstand Utrecht - Toscane (Florence): ongeveer 1400 km. Afhankelijk van de route en tussenstops is de reistijd met de auto zo'n 15 uur. 

De streek Toscane

Toscane ligt in het midden van Italië en grenst aan Lazio in het zuiden en Umbrië in het oosten met de Tyrrheense Zee (Mar Tyrreno)  in het westen. Het oppervlakte van Toscane is ongeveer de helft van Nederland. Voor de kust van Toscane ligt de Toscaanse archipel (Arcipelago Toscano), waarvan Elba (223 km2) het grootste en bekendste eiland is. Elba ligt zo'n 10 km uit de Toscaanse kust.  De Toscaanse archipel is het grootste Europese beschermde zee-natuurgebied.

Het landschap wordt gedomineerd door ranke cipressen, olijfbomen en de wingerd. Toscane kent een rijke variatie aan soorten olijfbomen. Langs de kust en in de Maremma domineert de altijdgroene ’macchia’ of ‘maquis’, waaronder steeneiken, citrus, haagdoorn, laurierbomen en rozemarijn. Hier treft u ook uitgestrekte dennenbossen en moerassen. Kastanjewouden zijn in heel Toscane te vinden. Het hart van Toscane is heuvelachtig met bergen (Antiappennino). In noord-zuidelijke richting wordt Toscane doorsneden door uitlopers van de Apennijnen en treft u vele lengtedalen. In het zuiden ligt de hoogste berg van Toscane, de Monte Amiata (1.790 m), een uitgedoofde vulkaan.

Het klimaat is mild, de Toscaanse zomers zijn droog en warm (in juli en augustus regent het zelden, de temperatuur kan oplopen tot 35°C) maar dankzij een permanente wind van zee is het ook in de zomer goed aangenaam. De Toscaanse winters zijn meestal zacht en het sneeuwt normaliter alleen in de bergachtige gebieden. Gaat u in de winter naar Toscane op vakantie: de temperatuur ligt tussen de 6o en 10oC.

 

Vakantie in Toscane

Streek
Cultuur
Steden
Bezienswaardigheden
Eten & Drinken

Genieten van gastvrijheid met authentieke vakantieaccommodaties in Toscane met MAS Authentieke Vakanties.
Vakantie in Toscane: de streek Toscane
Vakantie in Toscane: de streek Toscane
Vakantie in Italië Toscane: de streek Toscane
Een heerlijke vakantie in Toscane: de ochtendnevel in Toscane.
Vakantiefoto van Toscane. Bezoek Toscane met MAS Authentieke Vakanties.

Vakantie in Toscane

Streek
Cultuur
Steden
Bezienswaardigheden
Eten & Drinken

Vakantieaccommodaties en vakantieadressen in Toscane

onze prachtige agriturismo's

Vakantie in Toscane (Italië). Heerlijk genieten van de zon in Italië, Toscane! Genieten van Gastvrijheid in Toscane!

MAS Authentieke Vakanties - prachtige vakantie-accommodaties in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal - gastvrije en kindvriendelijke agriturismo’s, villa's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, massen, finca’s, domaines, gîtes en quintas in Zuid-Europa - MAS vakantieadressen in Frankrijk, Italië, Spanje, en Portugal.