Vakantie in Ligurië: de streek

Ligurië is een kleine streek in de vorm van een boemerang en vormt de verbinding tussen de Franse en Toscaanse kust. Het noordelijk deel ligt aan de Middellandse zee, het andere deel aan de Tyrreense zee. Hoewel de helft uit bossen bestaat en er geen plat gebied te vinden is, is Ligurië relatief dicht bevolkt. De streek is vooral bekend vanwege de haven van Genua, mooie stranden, de vele bloemen (oa. voor de parfum industrie) en de mooie vissersdorpjes.

Aan de kust tref je veel terrasvormige druiventeelt die verspreid is over kleine gebieden en ook de olijfbomen zijn aanwezig. Er is veel vruchtbare natuur, de helft is bebost met een grote verscheidenheid aan boomsoorten.

De bloemenriviera, grenzend aan de Franse kust, staat bekend als een van de mooiste en schoonste stranden van Italië. Hier vind je  subtropische bomen, palmbomen en veel bougainville.

Het noorden van Ligurië doet meer Frans aan, het zuidelijker deel is echt Italiaans. Het klimaat is mild en daarom is Ligurië zowel 's zomers als 's winters een goede vakantiebestemming, maar kwa regenval zijn er grote verschillen omdat de bergen dicht tegen de zee aanliggen.

De bekende plaatsen zijn toeristisch, maar er zijn veel plekken en dorpjes waar het ook rustig is. Ligurië kent relatief veel natuurparken, wel zo'n 12% van het oppervlak. 

Ligurië: heerlijke stranden en zee
Ligurië vakantie: heerlijke kustplaatsjes
wandelen in Ligurië
Ligurië vakantie: heerlijke kustplaatsjes

Vakantie in Ligurië

Streek
Cultuur
Steden
Bezienswaardigheden
Eten & Drinken

Vakantieaccommodaties en vakantieadressen in Ligurië

onze prachtige agriturismo's

MAS Authentieke Vakanties - prachtige vakantie-accommodaties in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal - gastvrije en kindvriendelijke agriturismo’s, villa's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, massen, finca’s, domaines, gîtes en quintas in Zuid-Europa - MAS vakantieadressen in Frankrijk, Italië, Spanje, en Portugal.