Vakantie in Ligurië: de cultuur

De Ligurische kust speelt een dominante rol en door de haven van Genua (de thuisbasis van Columbus) zijn er veel invloeden van buitenaf. In de middeleeuwen was dit zelfs een zelfstandige staat. Genua kent dan ook indrukwekkende gebouwen, paleizen, kerken vele beeldhouwwerken en musea die getuigen van een rijk verleden. Op cultureel gebied is Genua de belangrijkste plaatss. Maar ook buiten Genua tref je nog veel historische monumenten.

Ook in historische zin zijn er invloeden van buiten te zien onder andere door de Franse overheersing.

De natuurparken beslaan ca. 12% van Ligurië en daar is men terecht trots op. Hier heerst rust en kun je genieten van de prachtige natuur. Bloemen spelen een belangrijke rol in het dagelijkse leven en worden gekweekt voor de parfumindustrie. In de lente is het dan een waar bloemenfeest.
In San Remo en Portofino, een van de belangrijkste badplaatsen van Italië is de jetset goed vertegenwoordigd is en tref je kleine en grote kapitaaltjes in het water en echte jetset stranden.
Ligurië is bij uitstek geschikt om te recreëren en te genieten van uw vakantie, maar op sommige plekken ook redelijk toeristisch.

Vakantie in Ligurië

Streek
Cultuur
Steden
Bezienswaardigheden
Eten & Drinken

Vakantieaccommodaties en vakantieadressen in Ligurië

onze prachtige agriturismo's

MAS Authentieke Vakanties - prachtige vakantie-accommodaties in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal - gastvrije en kindvriendelijke agriturismo’s, villa's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, massen, finca’s, domaines, gîtes en quintas in Zuid-Europa - MAS vakantieadressen in Frankrijk, Italië, Spanje, en Portugal.