Vakantie aan het Gardameer: de steden

Verona is met 250.000 inwoners de grootste stad van de regio Veneto. De stad ligt aan de rivier Adige aan de voet van de Alpen. Op een uurtje rijden van het Gardameer is Verona prima te bereiken als dagbestemming. Gaat u per auto, dan zoekt u aansluiting op de A4 in het zuiden of de A12 in het oosten. De parallel aan de snelweg lopende N11 vanaf Peschiera is een alternatief als u iets meer van het landschap wilt zien. Met name het laatste deel herbergt wat restanten van de Romeinse beschaving.

De belangrijkste winkelstraat van Verona, de chique Via Mazzini, is belegd met roze en witte marmer en biedt plaats aan veel dure winkels van grote merken. De Mazzini komt uit op het oude Piazza dei Seignori met Middeleeuwse gebouwen van rozerode stenen. Het geeft de geboorteplaats van Shakespeares’ Romeo en Julia een extra romantisch tintje. Het huis van Julia (Casa di Giulietta) ligt vlakbij aan de Via Capello nummer 23. Iedere stadbewoner kent haar huisnummer uit het hoofd. Om Julia’s standbeeld en het beroemde balkon van de liefdesscene te bereiken, gaat u dooreen kleine tunnel waarop duizenden voorgangers een liefdesboodschap hebben achtergelaten. Het balkon is overigens niet origineel. Het is er in de jaren 20 van de vorige eeuw aangebouwd om tegemoet te komen aan de fantasie van de oneindige liefde. In het verlengde hiervan is het binnenkort ook mogelijk je trouwfoto op het balkon te laten schieten.

Het andere hoogtepunt van Verona is de wereldberoemde Arena aan het Piazza Bra. In de Arena worden veel concerten gegeven en vooral grote operaspektakels opgevoerd. De Romeinse ambiance van 2000 jaar geleden - de tijd waarin het amfitheater werd gebouwd - maakt een bezoek een bijzondere belevenis. De buitenste ring van de Arena is - op een klein stukje na waar hordes toeristen staan te fotograferen - grotendeels vernieuwd na de verwoestende aardbeving uit de 13e eeuw. De binnenkant van het bouwwerk is nog wel intact en kan zo’n 22.000 bezoekers van een zitplaats voorzien. 

Genieten van een heerlijke vakantie aan het Gardameer.

Vakantie aan het Gardameer

Streek
Cultuur
Steden
Bezienswaardigheden
Eten & drinken

Vakantieaccommodaties en vakantieadressen aan het Gardameer

onze prachtige agriturismo's

Vakantie aan het Gardameer in Italië. Heerlijk genieten van de zon in Italië aan het Gardameer! Genieten van Gastvrijheid aan het Gardameer!

MAS Authentieke Vakanties - prachtige vakantie-accommodaties in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal - gastvrije en kindvriendelijke agriturismo’s, villa's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, massen, finca’s, domaines, gîtes en quintas in Zuid-Europa - MAS vakantieadressen in Frankrijk, Italië, Spanje, en Portugal.