Vakantie aan het Gardameer: cultuur

De charme van het Gardameer ligt ook voor een groot deel in het verleden, al in de tijd van de Etrusken en later de Romeinen werden er flinke villa’s opgetrokken. In de vroege Middeleeuwen - de tijd van de rivaliserende stadstaten en familieheerschappij – was het Gardameer een plaats van strategisch belang. De de vele burchten en verdedigingswerken in onder meer Malcesine, Torri del Benaco en Sirmione zijn hier de getuige van.

Niet alleen de Romeinen waardeerden de natuurlijke schoonheid. Ook uit later tijden zijn verslagen bekend van beroemde personen die hier tijd doorbrachten. Johann Wolfgang von Goethe die in 1786 startte met zijn Italie-reis, verbleef in onder meer Malcesine en schreef het volgende: “Ik had vanavond in Verona kunnen zijn, maar dichtbij was een bijzonder natuurlijk schouwspel dat ik niet had willen missen – het spectaculaire Gardameer – het was de omweg meer dan waard.” 

Genieten van een heerlijke vakantie aan het Gardameer. Cultuur water en vakantie gaan prima samen bij het Gardameer.

Vakantie aan het Gardameer

Streek
Cultuur
Steden
Bezienswaardigheden
Eten & drinken

Vakantieaccommodaties en vakantieadressen aan het Gardameer

onze prachtige agriturismo's

Vakantie aan het Gardameer in Italië. Heerlijk genieten van de zon in Italië aan het Gardameer! Genieten van Gastvrijheid aan het Gardameer!

MAS Authentieke Vakanties - prachtige vakantie-accommodaties in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal - gastvrije en kindvriendelijke agriturismo’s, villa's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, massen, finca’s, domaines, gîtes en quintas in Zuid-Europa - MAS vakantieadressen in Frankrijk, Italië, Spanje, en Portugal.