Agriturismo La Malvarina

Heerlijke, echteouderwetse agriturismo met drie huisjes en zeven kamers in heuvels van Umbrië vlakbij Assisi. Malverina heeft een heerlijke keuken: om aan te schuiven én kooklessen te volgen.

Veel authentieker dan La Malverina wordt het niet. Deze agriturismo bedruipt zichzelf met biologische producten van eigen bodem en enkele inkomsten van gasten. Nonna staat in de keuken en brengt de heerlijkste gerechten op tafel. De kookkunsten hebben al de nodige media-aandacht mogen ontvangen. Je kunt hier kooklessen volgen en in het winkeltje op het erf staat de meeste uiteenlopende en heerlijke waar uitgestald: van jams en chutneys tot biologische olijfolie. De boerderij is volop in bedrijf en er lopen enkele beesten rond. La Malverina ligt op een steenworp afstand van Assisi. Het is even een rit om de flanken van de Monte Subasio te bestijgen langs de kronkelweg naar de boerderij. Maar het uitzicht is prachtig en wie van een eerlijke authentieke vakantie houdt komt hier zeker niks tekort.

Bewaar deze accommodatie op mijn persoonlijke memolijst Vraag informatie of reserveer deze accommodatie via het formulier

Klik op de tabs voor meer informatie

Omgeving

Agriturismo la Malvarina ligt boven de Valle Umbra op de terrashellingen van de Monte Subasio. Op een steenworp afstand bevindt zich Assisi, de stad van de heilige Franciscus en Santa Chiara die jaarlijks talloze pelgrims en ook toeristen trekt. De indrukwekkende 13e eeuwse basilieken van beide heiligen domineren het stadsgezicht. 

Vanuit de vallei kunt u uitstekend andere heuvelstadjes als Deruta en Orvieto aandoen. In Deruta is prachtig lokaal geproduceerd keramiek te koop. Plaatselijke ambachtslieden brengen hier hun waar naartoe. In veel omringende dorpen zijn de pottenbakkers en -decorateurs in hun ateliers te bezoeken. Orvieto is een van de oudste steden van Umbrie en heeft Etruskische wortels (8e eeuw c Chr.). De wijn hier is beroemd en zo oud als de weg naar Rome: de Etrusken dronken hem al.

 


Een grote plaats nabij is Perugia op 20 km.

Een kleine plaats nabij is Bettona op 5 km.

Een uitmuntende Agriturismo (met 3 huisjes) in de streek Umbrie met veel bijzondere kenmerken en faciliteiten

Waardering

Een uitmuntende Agriturismo (met 3 huisjes) in de streek Umbrie met veel bijzondere kenmerken en faciliteiten Kindvriendelijkheid: kinderen van harte welkom

Bijzonderheden

 • Parkeergelegenheid: ja
 • Met zwembad
 • Table d'Hôtes: Genieten van een ontbijt en naar wens gastronomisch genieten van een diner met lokale producten!

Wat hoger geprijsde B&B of accommodatie in Italie,

  Klik hieronder om de prijslijst te openen

  Logies

  3 huizen


  De 3 cottages zijn verschillend van omvang; er is ruimte voor families. De foto's hierboven geven een indruk van de cottages.

  7 kamers

  • kamer 1

  • kamer 2

  • kamer 3

  • kamer 4

  • kamer 5

  • kamer 6

  • kamer 7

  De zeven 2-persoons kamers zijn sfeervol in authentieke stijl ingericht.

  Locatiegegevens

  • Gebied: Umbrie
  • Adres
   Agriturismo Malvarina Via Pieve di Saint Apllinare, 32 06081 Assisi, Umbria


  • Afstand van Utrecht: 1520 km

  Over de gastvrouw/heer  MAS Authentieke Vakanties - prachtige vakantie-accommodaties in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal - gastvrije en kindvriendelijke agriturismo’s, villa's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, massen, finca’s, domaines, gîtes en quintas in Zuid-Europa - MAS vakantieadressen in Frankrijk, Italië, Spanje, en Portugal.